Nieuwe werkrelaties

(1 klantbeoordeling)

 21,95

Organisaties profileren zich als een vrolijke bedrijfsfamilie of een plek waar je het beste uit jezelf kunt halen. Welk idee zit hierachter? Wat is het geheim van een sterke bedrijfscultuur?

Kan je baas je beste vriend zijn? Je zou denken van wel als je afgaat op de homepage van het bedrijf. Organisaties profileren zich als een vrolijke bedrijfsfamilie of een speelveld waar je het beste uit jezelf kunt halen. Vergaderen in een ballenbak en jaarlijks iets doen voor het goede doel. Welk idee zit hierachter? Op scherpe wijze legt cultuurfilosoof Sjaak Vane de sturingsmechanismes bloot achter de nieuwe werkverhoudingen. Hij wijst daarbij op de tegenstrijdigheden waar bedrijfsculturen tegenaan lopen. Gaat eigenbelang samen met een hoger ideaal? Heb je nog autonomie als een algoritme de toon van je e-mails controleert? Kun je eisen dat werknemers 100% zichzelf zijn? Aan de hand van diverse filosofen zet Nieuwe werkrelaties de gedachte achter zeven organisatieculturen op een rijtje. Daarbij komen ook experimenten aan de orde als Holacratie, Open Book Management, HR-analytics en het keukentafelgesprek. Het boek eindigt met een pleidooi voor werkrelaties waarin je mag afwijken van de norm. Een sterke bedrijfscultuur is geen monocultuur. Dit boek is herkenbaar voor managers en werknemers. Het geeft aandachtspunten voor een doordachte bedrijfscultuur.

Categorie:

1 beoordeling voor Nieuwe werkrelaties

  1. DemianD

    Aanrader! Eindelijk een boek wat een helder tegengeluid laat horen. En dit zonder “drammerig” te worden. Nuchtere beschouwingen wisselen af met heldere theorieën. Aanrader voor iedere manager of werknemer die zichzelf wilt ontwikkelen.
    Beoordeling op bol.com

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.